30 Eylül 2010 Perşembe

Son zamanların en çirkin ruh hali

Okuyan insanlar, yazan insanlar, size sevgimi ifade etmem imkansız.

Okuyan ve yazan insanlar derken, okuduğunu anlayamayan ama bilgi olsun statümüz değişsin arkadaş ortamında yer ediniriz şeklinde okuyan insanlardan veya ulan yarın öbürgün çok büyük blogger olucam abdullah gül bile beni takip edecek gelen kutumda bir sürü sevişelimmi içerikli yazılar bulacağım düşüncesiyle kendini yoran insanlardan bahsetmiyorum. Şurada beni takip eden on a yakın insanı ciddiye alarak yazıyorum.Lan kimse bana hayran kalmadı düşünceleriyle kendimi yemeden.Arkadaşlar kendini şuracıkta ifade eden insanlara kızgınlığımdan onlardan birisine dönüşmem an meselesi gibi geldi bana bakın nasılda fırsat bulduğum yerde geydiiyorum insanlara hiç kendime bakmadan.
Bu yazımın konularından bazı kısa başlıklar,


-Orada olmayan adam fransızca öğrenme çalışmalarına başlıyormuş.
Orada olmadığı gibi nerede olduğunu da bilmeyen adam olduğundan ''lan yarın öbürgün kendimi nerde bulurum bilemem yeni lisanlar edinmek lazım'' düşüncesinemi kapıldı acaba?
Devamı Aşağıda..

-Facebook'a veda eden orada olmayan adam''OOA'' bilgisayar başında geçirdiği vakitlerden bahsediyor.

Hepimizin alışkanlık edindiği facebook denen sigara kadar zararlı sosyal paylaşım sitesi adamımızı kıllandırmış, sosyallik yapacam diye asosyal olmuş bir kişi olduğunu düşünmeye itelemiş, çomakla.
Devamı Aşağıda..

-Orada olmayan adamın potansiyel suç işleme eğilimleri varmış!
Günümüz şartlarında yaşamın zorluklarını yavaş yavaş farketmeye başlayan adamımız kolay olmasada ilginç bir yoldan para kazanma ve hayatta kalma eğilimlerinden bahsediyor.
Devamı Aşağıda..

-Orada olmayan adam sanat izlenimlerini bize aktaracakmış hadi oradan!
Yakın zamanda feysbuku bırakıp hayatın gerçek yönlerine ufak bir bakış atan adamımız okuduğu bir iki kitaptan izlediği bir filmden yeni keşfettiği bir albümden bahsediyor.
Devamı Aşağıda..

''Fransızca duydukça içim ürperiyor''

Ne işe yararım lan ben düşüncelerimden bir miktar sıyrılıp kendimi çeşitli çalışmalara vurduğumdan kendime sorular sormaya başladım, OOA ne sever? ana başlığındaki soru silsilesi
kendimi bir miktar iyi hissetmeme neden oldu, sonra izlediğim filmleri okuduğum kitapları ''kitap okumuyoruz derken alçak gönüllülük yaptık'' hayallerimdeki ortamları sinerjyi düşündükçe ellerimde bi takım şeyler somutlaşmaya başladı.
Fransızca konuşan insanları dinledikçe sanki birisi benim başımı yumuşacık elleriyle şefkatli bir şekilde okşuyor gibi geliyor(Cinsel içeriği kesinlikle yoktur), ve düşünüyorum kendimi bol R harfli küfür ederken hatırlıyorum, halbuki fransızca gibi bir dil varken yani bir insanın ağzından çıkarabileceği bu kadar narin ses varken neden başka dil kullanıyorki bu koca dünya.Tabii eğitimsiz dinlemeden izlemeden öğrenilmiyor hiç bir dil bu işin eğitimini almak kendi öğrenim metodumu üzerinde uygulayamadan bir öğretmenin ellerine bırakmak benim için çileli bir dönem olur düşüncesiyle internet sağolsun kendime uygun bir fransızca dil eğitim seti gibi bişeyler arıyorum ha diceksinizki lan şimdi sen kaba bir insansın fransızcayıda lekelersin, lekelersem lekelerim lan adi sanane lan şımarık.
Buradaki sosyal hayatıma bakınca değer yargılarım kendi insanımıza pek benzemiyor,
Genelde zararıma dokunan bu değer yargıları benim yararıma değil zararıma işliyor malesef
ha şimdi sesinizi duyabiliyorum sen kimsin lan bizi beğenmiyorsun gibi lakin burayı ilginç bulup okuyabilen bir insan da farketmese bile bu değer yargılarını çoktan içinde kabul etmiş müzakere bile etmeden altına imzasını basmıştır.
Fransızca insan zihnine yumuşak bir dokunuş düşüncemi hayat anlayışıma entegre ettiğim zaman hiç bir uyumsuzluk göstermiyor malesef sanat dediğimiz içimizle ilgilenen oluşum bir lastik tamircsinin bijonları hunharca sıkışı değil, hayatında yaptığın her eylemi objeye tüm gücünle yüklenerek değil ''bence'' aşık olduğun insana dokunur gibi yumuşak ve yüzeyden icra etmektir sanat ve ben bunu fransızcayla epey bir bağlamış durumdayım şu an..
''Elveda vakit emici pis harf yığını!!!''

''
Facebook.com''
Kullanımına göre değişen içeriklere sahip sosyal paylaşım sitesi,
Bazen dostlarınızla çekildiğiniz fotoğrafları paylaşmak onlar hakkında yorumlar yapmak bilgisayar başında gülümsemek, bazen uzun yıllar görüşmediğiniz arkadaşlarınızla telefonda görüşmek için fazla çekindiğinizden mesaj atarak aynı samimiyeti yakalama çalışmaları yapmak,
bazen arkadaşlarınızın paylaştığı komik vidyoları izlemek ama genelinde VAKİT GEÇİRMEK için kullandığımız, kendimizi millete tanıttığımız bu pis yer.
Evet bıraktım iddia edilenler doğrudur.Özellikle bıraktığımı bildiren iletimin altına bir NAH resmi koyduğumda doğrudur.Hiç kimsede çıkıp arkadaş haksızsın diyememiş, üstüne üstlük durumu beğenenler bile çıkmıştır.Genelkurmayın bile sitesinden hakkımda yaptığı açıklama vardır buyrunuz;

TARİH : 28 Eylül 2010

SAAT : 19:34

NO : BN - 110 / 10

Birleşik Görev Kuvveti Komutanlığı-151 (CTF-151) emrinde “Orada olmayan adam isimli facebook kullanıcısı” Facebook hesabını kapatmış ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yararı olabilecek çalışmalar yapma vaadiyle gerçek yaşantısına dönmüştür kendisi gerek zekâsı gerek yaratıcılığıyla ortalama Türk insanın üzerinde oluşu Türk Silahlı Kuvvetlerini telaşlandırmış, dünyayı ele geçireceğinden kuşkulanılmıştır.Kendisi hakkında bu tip bir suç duyurusu bulunduğu takdirde ensesine vurulup ağzından lokması alınacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Facebook, sabahları uyanıp ilk sigaramı yakıp mal mal bakındığım ve günde 3-4 saatimi ayırdığım yerdir.ben hayatım boyunca hiç birşeye bu kadar istikrarlı bir şekilde bağlı kalmamıştım.Üstün derecede bir zeka insanlığı bu kadar kötü yönde etkileyebiliyor.
Sizde bırakın! Facebook iyi değil Tukaka biyerdir.
''Suç ve Kaçış''

Düşünün, sizlere dünyadaki tüm suçların hırsızlık olduğunu söylesem önce bir düşünürsünüz değilmi, nasıl lan? diyenlerinizde olabilir,
YAŞADIĞIMIZ HAYATTA İŞLEDİĞİMİZ SUÇLARIN TÜMÜ HIRSIZLIKTIR!
Hırsızlık sadece para ve mal çalmak değildir, komşusunun evinin önünde arabasını koyan da hırsızdır, o adam komşusunun arabasını park edeceği yeri bloke ederek onun vaktini ve benzinini çalmış olur bununla kalmaz evinin önüne arabasını park edemeyen adam eve sinirli bir şekilde gelir ve ev yaşantısınıda yıpratır.Eşiyle kavga eder boşanır nafaka öder çocuğunu göremez, kendisini akp ana binasının önünde yakıverir.
Hırsızlık, önüne geçmeye çalıştığım son vakitlerde baskın gelmeye başlayan çirkin düşüncem, kandırılan taraf olmaktansa kandıran taraf olma isteğim, her insanın mutlulukla harcayabileceği bir paraya sahip olma düşüncem.Lâkin bu hırsızlığı öyle iyi organize etmeliyim ki kimse duymamalı bilmemeli ve ya görmemeli.İşte bu suç, gerçekleştirilmese bile düşüncesiyle heyecan verici bir imge.Oturup sizinle planlarımı paylaşacağımı düşünmeyin,
paylaşsaydım kendimi çıplak hissederdim.evet.
Bir hırsızlık organizasyonu tüm ayrıntılarıyla düşünülmeli kurban iyi dikte edilmeli suç mahali iyi analiz edilmeli ve görünebileceğiniz tüm noktalara karşı kamufle olunmalı.
Mekâna giriş noktaları çalınacak objeler mekânın savunma sistemi iyi bilinmeli ve etkisizleştirilebilmeli, filmlerle hiç alakası olmayan organizasyonlar bunlar, evet yapılış yöntemleri benzerlik gösterebilir ancak icra eden kişinin ruh hali çok daha farklıdır.
Araç sıkıntısı, yaşanan çevrede sıkça kullanılan bir araç tarafından sahte bir plaka oluşturularak yapılabilir benim tercihim yapacağın işi yayan halletmektir.Hiç kimse bir bankanın kapısına kamyon dayıyarak kaçamamıştır.En tehlikeli şeyler herzaman en küçük ve en çevik varlıklardır.Hadi diyelim tüm bu hırsızlığı gerçekleştirdiniz, çaldıklarınızı paraya nasıl dönüştüreceksiniz sorusu çıkar karşınıza noolcak canım şuradan okuttururum gibi iddialı arkadaşlar ilk lekelenecek kişilerdir.Dikkatli olunuz hırsızlık zor iş daha kolay işlere yöneliniz.


''Sanat Sanat Sanaat''
Blog'umda ilk kez yer verdiğim bir yer burası;
Okumayan toplumun söyleyeceği sözde okunmaz! bu söz şuan yaşadığımız toplumu özetleyen bir sözdür ''bence''.
Öncelikle okuduğum iki kitaptan bahsedicem burada,


Ahmet Ümit-Bir İstanbul Hatırası
Anlatımını çok beğendiğim bir yazar Ahmet Ümit okudukça okuyasım gelir bu harika adamı
Bu kitap polisiye seven arkadaşlar tarafından okunması gereken keyifli bir roman tavsiye ederim iyi güzel, suça eğiliminiz olmaz merak etmeyin.Burdan size karakterleri tanıtıp spoiler dedikleri şeyden verirdim ama yapmam.merak ediyosanız alın okuyun bre.



Oscar Wilde-Bütün Masallar Bütün öyküler

İş bankası yayınlarının derlediği bu kitap son derece başarılı bir çeviriye sahip''Sanki orjinalini okudumda türkçesini beğendim''
Evimde çok yer değiştiren bir kitap bu. İlk masallarını ''Mutlu Prens'i çok sevmiştim küçükken okuduğumda'' baş ucu kitabı olarak kullandımsa sonraki masal ve öyküleri baş ucumda uyumadan önce okuyamayacağım kafamın almayacağını anladıktan sonra türlü yer değişimleri yaşayan sevgili kitabım. Tavsiye eder okuyun derim, ama öküz gibi saldırmayın kitaba az az okuyun bol bol oscar wilde 'ın zamanlarını düşünerek imgeleyerek okuyun çok daha keyifli hale gelecektir.

Bu yıl çok fazla film izledim öyle böyle değil, lakin son zamanlarda izlediğim bir film var çıkışının üstünden 1 yıl geçmiş ama ben yeni karşılaştım bu filmle;

A Single Man - 2009 Tom Ford
Nah Burda Fragmanı

A Single Man : Bande-Annonce / Trailer (VOSTFR/HD)
Yalnızlığı elinizle tutabileceğiniz, eşcinsellere karşı olan ön yargınızı tekrar düşünmenizi sağlayacak bir yapıt.
Film Müzikleri son derece başarılı, Haluk Bilginer'inde söylediği gibi oyuncunun performansının aslında yönetmenin elinde olduğunu kanıtlayan bir film.Mekan tasarımları kurgu gayet başarılı tavsiye ederim.

Müzik;
Bu yazımda size tavsiye edebileceğim bir grup var evet kendileri ZAZ isminde fransız bir ekip, Zaz- Je Veux

ZAZ je veux (clip officiel)




Donnez moi une suite au Ritz je n'en veux pas !

Des bijoux de chez CHANEL je n'en veux pas !
Donnez moi une limousine j'en ferais quoi ? papalapapapala
Offrez moi du personnel j'en ferais quoi ?
Un manoir a Neufchatel ce n'est pas pour moi.
Offrez moi la Tour Eiffel j'en ferais quoi ? papalapapapala

Je Veux d'l'amour d'la joie de la bonne humeur
ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur papalapapapala allons ensemble
découvrir ma liberté oubliez donc tous vos clichés bienvenue dans ma réalité.

J'en ai marre de vos bonnes manières c'est trop pour moi !
Moi je mange avec les mains et j'suis comme ça !
J'parle fort et je suis franche excusez moi !
Finie l'hypocrisie moi j'me casse de là !
J'en ai marre des langues de bois !
Regardez moi toute manière j'vous en veux pas et j'suis comme çaaaaaaa (j'suis comme çaaa) papalapapapala


Je Veux d'l'amour d'la joie de la bonne humeur ce n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur
moi j'veux crever la main sur le coeur papalapapapala Allons ensemble découvrir ma liberté
oubliez donc tous vos clichés bienvenue dans ma réalité !


Albümlerinide dinledim gayet güzel tavsiye ederim hatta bazı hayran olduğum ekiplerin orijinal kopyalarını amazondan satın alma aşamasındayım param olunca..

Bir sonraki yazıma kadar sağlıklı huzurlu falan olun yada olmayın beni ilgilendirmez.
Orada olmayan adam...

Hiç yorum yok: